Wat is SEO?

De letterlijke betekenis van de afkorting SEO is Search Engine Optimization. In het Nederlands vertaald als zoekmachine optimalisatie. Het doel van SEO is rankingfactoren van zoekmachines positief te beïnvloeden, om hogere posities te krijgen van websites. Dit gebeurd door het uitvoeren van diverse optimalisatietechnieken.

On-Page SEO

On page SEO is een verzamelnaam voor alle activiteiten die je op je websitepagina’s uitvoert om beter vindbaar te worden. On page SEO gaat bijvoorbeeld over je content, je websitestructuur en interne links, maar ook technische aspecten zoals de snelheid en mobielvriendelijkheid van je website.

Off-Page SEO

Off-page SEO zijn alle zaken die buiten jouw site ondernomen worden om jouw site beter vindbaar te maken in Google.

Technische SEO

Technische SEO gaat over het verbeteren van de technische aspecten van jouw website. Zo verhoog je de gebruikerservaring en daarmee de ranking van jouw website en pagina’s in een zoekmachine.

Link building

Link building is het genereren van links vanaf externe webpagina’s naar een specifieke website, met het doel een hogere waardering voor een zoekmachine zoals Google te behalen op voor die webpagina relevante trefwoorden.