SEO uitgelegd: de verschillen tussen on-page en off-page content

Er zijn een aantal SEO strategieën die kunnen worden toegepast om dit doel te bereiken, en de meest effectieve aanpak hangt af van de aard van de website en het gewenste resultaat. De twee belangrijkste soorten SEO zijn on-page SEO en off-page SEO. 

  • On-page SEO verwijst naar de verschillende SEO knoppen op de website zelf waar webmasters op kunnen drukken voor beter resultaat in de zoekmachines. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de meta attributen, SEO teksten, alt tags en technische SEO onderdelen.
  • Off-page SEO, daarentegen, verwijst naar activiteiten die buiten de website zelf plaatsvinden, zoals linkbuilding en inzet in de sociale media. 

On-page SEO: wat is het en wat maakt het anders dan off-page SEO?

On-page SEO verwijst dus naar de optimalisatie van afzonderlijke webpagina’s om hoger te scoren in de resultaten van zoekmachines. Dit omvat zoals eerder benoemd onder andere de factoren zoals titel tags, meta beschrijvingen, en de keyword density. Bovendien kan het optimaliseren van de inhoud van webpagina’s voor relevante trefwoorden helpen om de zoekmachine beter duidelijk te maken waar de website exact over gaat. Tenslotte kan het verbeteren van de interne linkstructuur van een website ook tot betere SEO resultaten leiden omdat je op deze manier de hiërarchie van je website beter kenbaar maakt. 

seo-1

Off-page SEO, daarentegen, richt zich op activiteiten als linkbuilding en social media marketing

Het doel van off-page SEO is het creëren van backlinks van hoge kwaliteit. Dit helpt de autoriteit van de site te verbeteren, wat op zijn beurt kan leiden tot een hogere ranking in de resultaten van zoekmachines. Hoewel zowel on-page als off-page SEO belangrijk zijn voor elke website, vereisen ze verschillende benaderingen en strategieën. Voor de beste resultaten is het belangrijk je op beide soorten SEO te concentreren.

Off-page SEO verwijst naar alle activiteiten die je buiten je website kunt doen om de zichtbaarheid en autoriteit ervan te verbeteren. Dit kan alles omvatten van linkbuilding en betrokkenheid bij de sociale media tot gastbloggen en online recensies. Door je website via deze kanalen te promoten, kun je helpen de autoriteit ervan in de ogen van zoekmachines te vergroten en uiteindelijk de rangschikking te verbeteren. 

Vergeet off-page SEO niet!

Als je de zoekmachine positie van je website wilt verbeteren, ben je misschien vooral bezig met on-page optimalisatie tactieken zoals het gebruik van de juiste zoekwoorden en het verbeteren van de metadata van je site. Het is echter ook belangrijk om aandacht te besteden aan je off-page SEO.

In het concurrerende online landschap is een goede content marketing strategie een strategie waarin zowel on-page als off-page optimalisatie voorkomen.

helpdesk medewerker e16010338454741

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen…

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Hoe kun je werken aan je off-page SEO?

Moedig klanten bijvoorbeeld aan om online recensies achter te laten, en maak het hen gemakkelijk dat te doen door aan te geven welke URL van jouw domein ze als verwijzing kunnen gebruiken. Daarbij is het belangrijk om aan te geven dat er een do-follow link geplaatst dient te worden, anders wordt er geen autoriteit doorgegeven en wordt de verwijzing niet opgenomen in jouw linkprofiel . 

Zorg er overigens ook voor dat je social media profielen up-to-date zijn en links naar je website bevatten. Dit heeft weliswaar geen directe invloed op je online autoriteit aangezien social media links doorgaans niet dofollow zijn, maar het kan wel indirect leiden tot meer relevante traffic. 

Door deze stappen te nemen kun je de ranking en zichtbaarheid van je site in zoekmachines al flink verbeteren. Bij Ranking Masters weten we precies wat we moeten doen om je site hoger te laten scoren dan je concurrenten. Wij helpen je graag aan de slag te gaan met zowel on-page als off-page SEO!

Hoge kwaliteit SEO content

The post SEO uitgelegd: de verschillen tussen on-page en off-page content appeared first on Ranking Masters.