SEO Tools

SEO tools ondersteunen de werkzaamheden van een SEO Specialist bij het controleren, optimaliseren en verbeteren van zijn techniek. We hebben de beste SEO tools voor je op een rijtje gezet.

Top 20 Beste SEO Tools

Ahrefs

Ahrefs is een van de meest aanbevolen SEO-tools online. Het is de tweede na Google als het gaat om de grootste websitecrawlers. SEO-experts kunnen geen genoeg krijgen van de Site Audit-functie van Ahrefs, aangezien dit de beste SEO-analysetool is. De tool laat zien welke delen van uw website verbeteringen nodig hebben om beter te scoren in zoekmachines. Vanuit het oogpunt van concurrentieanalyse zult u Ahrefs waarschijnlijk gebruiken om de backlinks van uw concurrent te bepalen en deze als uitgangspunt voor uw eigen merk te gebruiken. U kunt deze SEO-tool ook gebruiken om de meest gelinkte inhoud binnen uw niche te vinden, gebroken links op uw website te controleren en te repareren en een overzicht te krijgen van uw best presterende pagina’s (zodat u kunt zien welke informatie de bezoekers aantrekt).

Ahrefs logo

Google Search Console

Met Google Search Console, dat gratis wordt aangeboden aan iedereen met een website, kunt u de aanwezigheid van uw website in Google SERP volgen en erover rapporteren. Het enige dat je hoeft te doen, is uw website verifiëren door een code aan uw website toe te voegen of door Google Analytics te gaan en u kunt uw sitemap indienen voor indexering.

Hoewel u geen Search Console-account nodig heeft om in de zoekresultaten van Google te verschijnen, kunt u met dit account bepalen wat er wordt geïndexeerd en hoe uw website wordt weergegeven. Als een SEO-controletool kan Search Console u helpen begrijpen hoe Google en zijn gebruikers uw website bekijken en u in staat stellen te optimaliseren voor betere prestaties in de zoekresultaten van Google.

Het is vooral handig voor nieuwe websites, omdat site-eigenaren webpagina’s kunnen indienen voor zoekindexering.

Google Search Console

SEMrush

Marketing SEO-tools zoals SEMrush zijn vaak favoriet bij fans in de SEO-gemeenschap. Deskundigen zijn er dol op dat ze u gemakkelijk uw ranglijst laten beoordelen en veranderingen en nieuwe rangschikkingsmogelijkheden identificeren. Een van de meest populaire functies van deze SEO-tool is de Domain Vs Domain-analyse, waarmee u uw website eenvoudig kunt vergelijken met uw concurrenten. Als u op zoek bent naar analyserapporten waarmee u de zoekgegevens, het verkeer of zelfs uw concurrenten op uw website beter kunt begrijpen, kunt u zoekwoorden en domeinen vergelijken. Met de On-Page SEO Checker-tool kunt u eenvoudig uw rankings volgen en enkele aanbevelingen vinden om de prestaties van uw website te verbeteren.

SEMrush

KWFinder

Een SEO-zoekwoordtool zoals KWFinder helpt u bij het vinden van langlopende zoekwoorden die minder concurrerend zijn. De experts gebruiken deze SEO-tool om de beste zoekwoorden te vinden en analyserapporten uit te voeren over backlinks en SERP (Search Engine Results Page). Hun Rank Tracker-tool helpt u eenvoudig uw positie te bepalen terwijl u uw verbetering bijhoudt op basis van één belangrijke statistiek. En alsof dat nog niet genoeg is, krijgt u een heleboel nieuwe zoekwoordideeën waarmee u uw website nog hoger kunt rangschikken.

KWFinder

Moz

SEO-software Moz Pro blijft opduiken als een van de beste SEO-tools die experts daadwerkelijk gebruiken. Sommige specialisten waren opgetogen over hoe Moz altijd up-to-date was ondanks de regelmatige algoritmewijzigingen van Google. Anderen prezen het chatportaal van Moz waarmee ze altijd een inzichtelijk antwoord op elke gestelde vraag konden krijgen. Of u nu op zoek bent naar zoekwoordaanbevelingen of een site crawl, Moz is een full-service krachtpatser. U kunt geweldige inzichten krijgen in hoe uw website presteert, maar ook hoe u deze kunt verbeteren. Ze hebben ook een gratis MozBar-werkbalk die u kunt downloaden om de statistieken van uw website te bekijken terwijl u door een pagina bladert. Als u meer wilt weten over SEO, kunt u ook overwegen om MozCon, hun jaarlijkse conferentie, te bezoeken.

Moz logo

Ubersuggest

Ubersuggest, ontwikkeld door Neil Patel, is een gratis tool voor het zoeken naar zoekwoorden die u helpt bij het identificeren van zoekwoorden en ook de zoekintentie erachter door de top-ranking SERP’s weer te geven Van korte tot lange zinnen, u kunt de juiste termen vinden om op uw website te gebruiken. honderden suggesties van dit gratis geweldige hulpprogramma voor zoekwoorden. Statistieken die Ubersuggest in zijn rapporten opneemt, zijn het zoekwoordvolume, de concurrentie, CPC en seizoenstrends. Deze tool is geweldig voor zowel organische SEO als betaalde PPC en kan u helpen bepalen of een zoekwoord het waard is om te targeten en hoe concurrerend het is.

Ubersuggest logo

Majestic

Majestic is volgens experts een van de beste marketing-SEO-tools. Het heeft talloze handige functies, zoals The Majestic Million, waarmee u de rangorde van de top miljoen websites kunt zien. Heeft uw website het gehaald? Met de Site Explorer-functie kunt u eenvoudig een algemeen overzicht van uw site en het aantal backlinks dat u heeft, zien. Het werkt ook als een SEO-zoekwoordtool om de beste zoekwoorden te vinden die u kunt targeten, terwijl het ook functies heeft die zijn gericht op sitevergelijkingen en het bijhouden van uw positie.

Majestic logo

Answer The Public

Met gratis SEO-tools zoals Answer The Public kun je gemakkelijk onderwerpen vinden om over te schrijven voor je blog. Ik heb deze tool in het verleden gebruikt om inhoud te maken rond specifieke zoekwoorden om online beter te scoren. Stel dat u zich in de ‘fitness’-niche bevindt. U kunt deze gratis SEO-tool gebruiken om inhoud te maken rond zoekwoorden als fitness, yoga, hardlopen, Crossfit, sporten en het hele spectrum te bestrijken. Het is geweldig om mogelijkheden voor aanbevolen fragmenten te vinden. Stel dat u een freelancer inhuurt om inhoud voor u te maken, het enige dat u hoeft te doen, is deze lijst downloaden en naar hen opsturen. En het kost u slechts vijf minuten, waardoor het een van de meest efficiënte manieren is om SEO-onderwerpen voor nieuwe websites te bedenken.

answer the public logo

SEOQuake

SEOQuake wordt beschouwd als een van de beste gratis SEO-tools. Deze Chrome-extensie fungeert als een SEO-controletool die site-audits op de pagina uitvoert, zowel uw interne als externe links beoordeelt en ook websitevergelijkingen uitvoert om te bepalen hoe u presteert ten opzichte van uw concurrenten. Andere kenmerken van deze SEO-analysetool zijn trefwoordanalyse zoals trefwoorddichtheid, een gemakkelijk te lezen SEO-dashboard en een exportfunctie waarmee u eenvoudig gegevens kunt downloaden en verzenden naar belangrijke mensen in uw team.

SEOQuake logo

SpyFu

Hoewel SpyFu een geweldige premium-versie heeft, waren veel van onze experts lyrisch over de gratis functies. Als u net begint, kunt u gemakkelijk doorgroeien naar de betaalde functies als u begint te slagen. U kunt eenvoudig zien hoe vaak een trefwoord elke maand wordt doorzocht, terwijl u eenvoudig de moeilijkheidsgraad voor dat trefwoord kunt bepalen. U kunt ook wat onderzoek doen naar uw concurrenten om te bepalen welke zoekwoorden ze gebruiken. Bovendien kunt u op de website van uw concurrent of uw eigen website zoeken om eenvoudig te zien hoeveel organische zoekwoorden ze hebben, hoeveel maandelijkse klikken ze ontvangen, wie hun betaalde en organische concurrenten zijn, welke campagnes ze uitvoeren met Google Ads en meer. . Het is een van de meest gedetailleerde SEO-analysetools op de markt.

SpyFu logo

Fat Rank

Met SEO Chrome-extensies zoals Fat Rank kunt u eenvoudig de prestaties van uw website analyseren. Deze SEO-tool voor zoekwoorden laat u de rangschikking van uw zoekwoorden weten. U kunt trefwoorden aan uw zoekopdracht toevoegen om uw positie per pagina te bepalen voor elk trefwoord waarvoor u geoptimaliseerd heeft. Als u niet in de top 100 van resultaten komt, geeft het aan dat u niet op de ranglijst staat voor dat zoekwoord. Met deze informatie kunt u uw website beter optimaliseren voor dat zoekwoord, zodat u indien nodig aanpassingen kunt maken.

Fat Rank logo

Woorank

Als een top SEO-analysetool biedt Woorank gratis en betaalde opties om uw marketinggegevens bij te houden en te rapporteren. U kunt uw concurrenten aansluiten om te ontdekken welke zoekwoorden ze targeten, zodat u die van hen kunt overlappen. Probeer te begrijpen hoe zoekwoorden in de loop van de tijd presteren om zo goed mogelijk te optimaliseren voor gebruikers en zoekmachines. En nog belangrijker, begrijp de dingen die uw website mist, zowel vanuit technisch als inhoudelijk perspectief. Woorank kan u helpen dubbele inhoud, downtime en beveiligingsproblemen te identificeren en richtlijnen te geven voor het oplossen ervan.

Woorank logo

Keywords Everywhere

Keywords Everywhere is een andere geweldige SEO Chrome-extensie die gegevens verzamelt van verschillende SEO-tools zoals Google Analytics, Search Console, Google Trends en meer om u te helpen de beste zoekwoorden te vinden om voor te rangschikken. Gratis SEO-tools zoals deze vereenvoudigen het proces om de beste zoekwoorden voor uw website te bepalen. Dus in plaats van elke dag meerdere websites te bezoeken, kunt u deze ene tool gebruiken om u enorm veel tijd te besparen.

Keywords everywhere logo

Google Trends

Google Trends bestaat al jaren, maar wordt onderbenut. Het geeft u niet alleen informatie over een zoekwoord, maar het biedt ook een goed inzicht in trends rond het onderwerp, die van onschatbare waarde kunnen zijn in elke fase van de groei van een bedrijf. Zoek naar trefwoorden in elk land en ontvang informatie eromheen, zoals de belangrijkste zoekopdrachten, stijgende zoekopdrachten, interesse in de loop van de tijd en geografische locaties, afhankelijk van de interesse. Als u niet zeker weet welke trends voor u geschikt zijn, is dit de beste SEO-tool die u kunt gebruiken.

Google Trends logo

Screaming Frog

Screaming Frog wordt door experts beschouwd als een van de beste SEO-tools online. Ze vinden het geweldig hoeveel tijd ze besparen door deze tool uw website supersnel te laten analyseren om site-audits uit te voeren. In feite zei iedereen met wie we spraken dat de snelheid waarmee Screaming Frog je inzichten geeft sneller was dan de meeste online SEO-tools. Deze tool informeert u ook over dubbele inhoud, fouten die moeten worden opgelost, slechte omleidingen en verbeteringsgebieden voor linkbuilding. Hun SEO Spider-tool werd door de beste SEO-experts als de beste functie beschouwd.

Screaming Frog logo

Siteliner

Siteliner is een SEO-controletool waarmee u dubbele inhoud op uw website kunt vinden. Wat is dubbele inhoud? Identieke inhoud met andere websites. En Google straft websites ermee. Met SEO-tools zoals deze kun je je hele website scannen om dubbele inhoud, verbroken links, gemiddelde paginagrootte en snelheid, het aantal interne links per pagina en meer te vinden. Het vergelijkt ook uw website met het gemiddelde van de websites die met deze tool zijn gecontroleerd om u te helpen beter te begrijpen waar u aan toe bent.

Siteliner logo

Visual SEO Studio

Visual SEO Studio is een professionele SEO-audittool. Deze tool kan worden gebruikt als desktop-analyzer voor freelancers, interne SEO’s, webbureaus en veel e-commerce-eigenaren.

Het heeft drie versies voor gebruik, een gratis, een proefversie en een betaalde versie.

Deze tool heeft een aantal echt krachtige functies die als volgt zijn:

Visual SEO Studio Spider: net als bots voor zoekmachines, helpt het gebruikers sites te verkennen en in realtime het pad voor het crawlen weer te geven.

XML-sitemapcontrole: volledige controle over het bewerken, controleren en valideren van XML-sitemapcycli.

Voorverpakte rapporten voor de meest voorkomende problemen.

Geïntegreerd met Google Search Console, biedt het Search Analytics-gegevens en siteverificatie.

Visual SEO Studio logo

Serpstat

Serpstat is een groei-hackingplatform voor SEO-, PPC- en contentmarketingdoelen. Als u op zoek bent naar een betaalbare alles-in-één tool om SEO-taken op te lossen, concurrenten te analyseren en uw team te beheren, dan is Serpstat een uitstekende keuze. Veel experts schakelen nu over op de tool, omdat deze zoekwoord- en concurrentanalysegegevens heeft verzameld voor alle Google-regio’s in de wereld. Bovendien staat Serpstat bekend om zijn geweldige functies. De meest populaire is een functie voor ontbrekende zoekwoorden, die de zoekwoorden identificeert waarvoor uw concurrenten in de top 10 zoekresultaten staan, en u niet.

Serpstat logo

Google Chrome Incognito mode

Als u overschakelt naar de incognitomodus en Google-zoekopdrachten uitvoert, krijgt u onbevooroordeelde, ‘schone’ zoekopdrachten om te begrijpen wat uw gebruiker ziet en de resultaten die ze krijgen bij het zoeken naar zoekwoorden. Als u de opties voor automatisch aanvullen gebruikt, krijgt u suggesties voor semantische sleutelwoorden die u kunt gebruiken. Als een van de gratis en beste SEO-tools is zoeken in Incognito handig omdat het laat zien waar je echt scoort op een resultatenpagina voor een bepaalde term.

Google Chrome Incognito mode logo

Google Lighthouse

Google Lighthouse is een open-source, geautomatiseerde tool om de kwaliteit van webpagina’s te meten. Het kan worden uitgevoerd tegen elke webpagina, openbaar of waarvoor authenticatie vereist is. Google Lighthouse controleert de prestaties, toegankelijkheid en zoekmachineoptimalisatie van webpagina’s. Het omvat ook de mogelijkheid om progressieve webapplicaties te testen op naleving van standaarden en best practices. Google Lighthouse is ontwikkeld door Google en is bedoeld om webontwikkelaars te helpen.

Google Lighthouse logo