Het schrijven van SEO-content is essentieel voor een goede online vindbaarheid. Door velen ondernemers wordt het gezien als iets complex – of ze zijn bang dat het teveel tijd kost. Maar dat hoeft dus helemaal niet! Je kunt echt een SEO-blog schrijven binnen één uur.

Ik geef je 5 tips hoe jij ervoor kunt zorgen dat je binnen één uur een krachtige, relevante SEO-blog kunt schrijven waar jij je vindbaarheid mee gaat boosten.

Lees de blog of bekijk de video.

1. Doe al het voorwerk in één keer

Wil je tijd besparen? Doe dan al het voorbereidende werk in één keer.

Onder het voorbereidende werk valt het uitvoeren van een zoekwoorden analyse, maar ook een concurrentie analyse. Deze twee analyses zijn cruciaal wanneer je strategisch aan de slag wilt met het verhogen van je online vindbaarheid.

Een zoekwoorden analyse voer je uit om te bepalen welke zoekwoorden daadwerkelijk interessant zijn. Je kijkt dan naar het zoekvolume van een zoekwoord (hoe vaak het wordt gezocht per maand) en hoeveel concurrentie er op het zoekwoord zit. Met deze informatie kun je bepalen of een zoekwoord van waarde is voor je website (en de reden waarom je deze mensen naar je website wilt trekken) en of het haalbaar is om er vindbaar op te worden.

Een concurrentie analyse vertelt je wie je concurrenten in de zoekmachine zijn, en wat zij doen om hun vindbaarheid te verhogen. Deze informatie vertelt jou wat jij (ook) moet doen om boven hen uit te komen.

Deze twee analyses kun je in één keer bulken waardoor je maanden tot zelfs een jaar vooruit kunt met je SEO-contentstrategie. Hierdoor hoef je niet iedere keer wanneer je een SEO-blog wilt gaan schrijven op zoek te gaan naar het beste zoekwoord.

Wil jij zelf een SEO-contentstrategie leren opstellen en uitvoeren? Klik hier om de Let’s Get Visible SEO-training te bekijken.

2. Schrijf alleen over onderwerpen waar je alles over weet

Een veelgemaakte fout. Want als je een hoge positie in Google wilt, dan is het essentieel dat jij het beste antwoord geeft op de gestelde zoekvraag (oftewel het zoekwoord). Kun jij dat niet? Dan is het niet aan jou om hier een artikel over te schrijven. Zo simpel is het.

Want wat Google wil is dat zij zo snel mogelijk het beste antwoord kunnen geven op de gestelde zoekvraag (het zoekwoord). Als jij de inhoud van een SEO-blog moet halen uit andere artikelen op het internet omdat je niet precies weet hoe iets werkt of wat je erover moet vertellen – dan klopt dat natuurlijk niet. De artikelen waar jij de informatie van verzameld verdienen de hoge posities – en jij niet.

Het klinkt hard – maar schrijf echt alleen over onderwerpen waar jij expertise over hebt. Want alleen dan maak je kans op die hoge posities waardoor jij meer doelgericht verkeer naar je website kunt trekken.

3. Schrijf altijd eerst de volledige tekst – en ga dan pas optimaliseren

Bij het schrijven voor SEO draait het om het schrijven van een relevante, kwalitatieve tekst. Schrijf daarom eerst de volledige tekst, en ga daarna pas kijken wat je kunt aanpassen om ‘m SEO-technisch sterker te maken.

Dat gaat veel sneller dan wanneer je bij iedere zin die schrijft gaat nadenken of dat wel goed is voor je SEO. Want bij het schrijven voor SEO kijk je vooral naar hoe je je tekst nóg krachtiger kunt maken. Inhoudelijk, maar ook qua leesbaarheid en gebruiksvriendelijkheid.

Als je tijd wilt besparen doe je dit in één keer na het schrijven – gezien het creëren van een sterk stuk content het beste gaat wanneer je je focust op het onderwerp en het beantwoorden van de zoekvraag.

4. Plaats meerdere SEO-blogs achter elkaar in je CMS

Zet meerdere blogs tegelijkertijd in je website, in plaats van iedere keer wanneer je een blog hebt geschreven. Dit scheelt een hoop tijd, want dan hoef je maar één keer afbeeldingen om maat te snijden, koppen te checken, interne links te plaatsen etc. Wanneer je deze stappen kunt combineren zul je zien dat je veel sneller klaar bent dan wanneer je het per geschreven artikel doet.

Je hoeft natuurlijk niet alle blogs op hetzelfde tijdstip te publiceren. Iedere CMS heeft de mogelijkheid om je content in te plannen – oftewel te laten publiceren op een datum en tijd naar jouw wens.

Mocht je je SEO-blogs direct in je CMS schrijven, dan raad ik je aan naar punt 5 te gaan.

5. Schrijf je content nóóit direct in je website

Schrijf jij je content direct in je CMS? Dan loop je een risico.

Er is dan een kans dat je CMS het niet op slaat, je op een verkeerde toets of knop klikt en je hele tekst foetsie is (ik spreek uit ervaring). Schrijf je blog eerst in bijvoorbeeld een Word-document – en plaats ‘m later in je website.

De conclusie?

Wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan het schrijven van je SEO-blogs? Dan is het een kwestie van slim werken – en plannen. Door bepaalde werkzaamheden in bulk te doen kun je productiever zijn in minder tijd.

Een SEO-blog schrijven in één uur is dus zeker mogelijk!

Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij