Bij Ranking Masters krijgen we vaak de vraag wat nofollow backlinks zijn en waarom ze niet meewegen bij linkbuilding en SEO. In dit artikel zullen we daarom dieper ingaan op nofollow backlinks en hun invloed op uw SEO-strategie.

Nofollow backlinks zijn hyperlinks die zijn voorzien van de rel=”nofollow” tag. Deze tag vertelt zoekmachines dat de link niet gevolgd moet worden en dus niet meegenomen moet worden in de ranking van een website. Dit betekent dat nofollow backlinks geen directe invloed hebben op uw SEO en linkbuilding-inspanningen.

Waarom worden nofollow backlinks gebruikt?

Nofollow backlinks worden vaak gebruikt in situaties waarbij de link niet geverifieerd of gecontroleerd kan worden door de website-eigenaar. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij links die worden gegenereerd door advertenties of door gebruikers gegenereerde inhoud zoals reacties of forumberichten.

Door deze links als nofollow te markeren, wordt voorkomen dat zoekmachines deze links meenemen in de ranking van de website.

Dofollow scaled

Waarom wegen nofollow backlinks niet mee bij linkbuilding en SEO?

Nofollow backlinks zijn niet meegenomen in de ranking van zoekmachines, omdat ze niet gezien worden als een aanbeveling van de ene website naar de andere.

Bij linkbuilding gaat het juist om het vergaren van kwalitatieve backlinks van andere websites, die als een soort aanbeveling gezien kunnen worden. Deze backlinks hebben direct invloed op de ranking van uw website en kunnen dus helpen bij het verbeteren van uw zoekmachine optimalisatie.

Het is echter nog steeds belangrijk om een mix van dofollow en nofollow backlinks te hebben, omdat een natuurlijk linkprofiel er zo uitziet. Bovendien kunnen nofollow backlinks nog steeds waardevol zijn als ze afkomstig zijn van een gezaghebbende website die relevant is voor uw branche.

Conclusie

Nofollow backlinks zijn hyperlinks die zijn voorzien van de rel=”nofollow” tag, waardoor zoekmachines deze links niet meenemen in de ranking van een website. Hoewel nofollow backlinks geen directe invloed hebben op uw SEO en linkbuilding-inspanningen, is het nog steeds belangrijk om een mix van dofollow en nofollow backlinks te hebben voor een natuurlijk linkprofiel.

The post Nofollow: Wat is het en hoe werkt het? appeared first on Ranking Masters.