Manieren waarop goede UX invloed heeft op SEO

Bij UX design gaat het om het creëren van gebruikersvriendelijke ervaringen. Het gaat erom de behoeften en wensen van gebruikers te begrijpen om vervolgens producten te ontwerpen die op een intuïtieve manier aan die behoeften voldoen. Een goed UX ontwerp maakt producten gemakkelijk te gebruiken en leuk, terwijl een slecht UX ontwerp gebruikers kan frustreren en ervoor kan zorgen dat ze naar een concurrent gaan of het product helemaal niet meer zien zitten.

UX designers moeten daarom inzicht hebben in hoe mensen denken en in de nieuwste trends in de technologie om echte doeltreffende ervaringen te kunnen creëren. Ze moeten ook creatief kunnen denken en out-of-the-box oplossingen voor complexe problemen kunnen bedenken. UX designers zijn er verantwoordelijk voor dat gebruikers de best mogelijke ervaring met een product (en in dit geval, website) hebben.

Dit zijn de manieren waarop UX design je SEO beïnvloedt en het belang van UX Design voor SEO

Nu de wereld van online marketing steeds concurrerender wordt, zoeken bedrijven naar ieder voordeel dat ze kunnen toepassen. Zoekmachine optimalisatie (SEO) is een van de belangrijkste aspecten van online marketing. Bedrijven zijn bereid aanzienlijke middelen te investeren om hun positie in de zoekresultaten te verbeteren. Maar SEO is niet de enige factor die bepaalt hoe succesvol een website zal zijn. De vormgeving van de gebruikerservaring (UX) is namelijk ook van vitaal belang, bij het ontwikkelen van een marketingstrategie moet daar evenveel aandacht aan worden besteed.

ux-0

Er zijn een aantal redenen waarom UX design zo belangrijk is voor SEO

Ten eerste houdt de gebruikerservaring rechtstreeks verband met de hoeveelheid tijd die bezoekers op een website doorbrengen. Hoe langer bezoekers op een site blijven, hoe groter de kans dat ze in klanten converteren. 

Ten tweede kan vormgeving van de UX helpen om de click-through rate (CTR) van zoekresultaten te verbeteren. Als bezoekers onder de indruk zijn van het ontwerp van een website, is de kans groter dat ze erop doorklikken. Tenslotte helpt een goed UX ontwerp om bezoekers een plezierige ervaring te bieden, wat hen kan aanmoedigen in de toekomst naar een site terug te laten keren.

Ten derde gaat het wereldwijde web komend jaar over op het gebruik van Google Analytics 4. In tegenstelling tot de huidige Universal Analytics is deze nieuwe meetmethode van Google meer gericht op engagement metrics. Engagement is sterk afhankelijk van SEO, CRO en UX. Daar komt bij dat de laadsnelheid van een website (performance) tevens een belangrijk onderdeel van de gebruikerservaring is. Denk ook aan een veilige https verbinding en ook het gebruik van afbeeldingen in Webp formaat, net als bijvoorbeeld lazy loading en andere onderdelen spelen een belangrijke rol op het moment dat google jouw website gaat waarderen.

helpdesk medewerker e16010338454741

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen…

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Deze factoren dragen allemaal bij tot betere SEO rankings

Bovendien hebben ze ook een directe invloed op de bottom line. Bedrijven die investeren in UX design hebben meer kans op meer verkoop en klantenbinding. Laat het duidelijk zijn dat aan UX design evenveel aandacht moet worden besteed als aan SEO bij het ontwikkelen van een online marketing strategie en website. Ranking Masters kan je hierbij helpen.

ux-1

Hoe gebruikerservaring de ranking van je website beïnvloedt

Gebruikerservaring is een brede term die verwijst naar de algemene tevredenheid die een gebruiker heeft bij de interactie met een product of dienst. In de context van zoekmachine optimalisatie omvat gebruikerservaring alles van het ontwerp van een website tot de onderliggende code en de kwaliteit van de content. 

Zoekmachines zoals Google gebruiken een hele reeks signalen om de gebruikerservaring te peilen, en recente studies hebben aangetoond dat deze signalen steeds belangrijker worden om te bepalen waar een website in de zoekresultaten zal staan. 

Zo hebben snelle websites die relevante en nuttige informatie bieden meer kans om goed te scoren

Nu de gebruikerservaring steeds belangrijker wordt voor SEO, is het van essentieel belang dat website eigenaars zich concentreren op het creëren van een positieve ervaring voor hun gebruikers.

Bovendien zorgen snellere sites voor een betere gebruikerservaring, wat kan leiden tot meer conversie. Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan de snelheid van sites, waaronder grote afbeeldingen, overdadige code, en trage servers. Door deze problemen aan te pakken kun je de prestaties van je site verbeteren en jezelf een concurrentievoordeel geven in de zoekmachines.

The post Manieren waarop goede UX invloed heeft op SEO appeared first on Ranking Masters.