Deze vraag wordt mij regelmatig gesteld. Want veel mensen hebben het idee dat je heel veel organisch verkeer moet hebben om een stabiele stroom aan geld te verdienen met SEO. Maar dat is niet waar!

In dit artikel leg ik aan je uit waarom je niet veel organische bezoekers nodig hebt naar je website om een inkomstenstroom te halen uit het verkeer uit de zoekmachine.

Eén van de grootste misverstanden over SEO

Dit is een groot misverstand over SEO. Want het gaat niet om hoeveel verkeer je naar je website trekt. Totaal niet zelf. Grote aantallen verkeer heb je echt niet nodig. Wat je wel nodig hebt?

Doelgericht verkeer.

Door middel van SEO heb jij in de hand wie jij naar je website trekt. Ja echt – jij bepaalt op welke zoekwoorden jij gaat focussen met je SEO-strategie. Jij hebt de keuze om je website vindbaar te maken op 1000 zoekwoorden. En deze 1000 zoekwoorden kunnen je bijvoorbeeld maandelijks 50.000 organische bezoekers opleveren. Maar – als deze bezoekers nul interesse hebben in jouw aanbod dan heb je werkelijk niks aan dit verkeer. Want het gaat je geen cent opleveren.

Waar je je wel op moet focussen?

Focus op de juiste zoekwoorden

De kunst van SEO is niet dat je dat je de juiste zoekwoorden vindt:

  • Zoekwoorden waarmee je je warme doelgroep aantrekt
  • Zoekwoorden die leiden naar meer merkbekendheid
  • Zoekwoorden die je doelgroep laten zien dat jij de expert bent

Met 100 organische bezoekers per maand kun je duizenden euro’s omzetten. Mits de bezoeker vindt op jouw website wat zij zoeken – en jij ze kunt overtuigen om een aankoop te doen.

Bijvoorbeeld.

Wat als jouw website op de eerste positie staat met het zoekwoord ‘kalligrafie cursus’. Hier zit een zoekvolume op van 210 per maand. Dat betekent dat er gemiddeld 210 mensen zoeken naar een cursus kalligrafie. Stel, je cursus kost € 299,- en wordt vanuit Google door 100 mensen bezocht in een maand. Als 5% van deze mensen een cursus bij je afnemen verkoop je 5 fotografie cursussen. Dat is 5 x € 299,- euro – wat een omzet van € 1495 betekent. 

En dat met één zoekwoord. Laat staan dat je op nog meer zoekwoorden zichtbaar bent. Juist.

De kunst van het uitvoeren van een goede zoekwoorden analyse is dat je je heel goed beseft wat de doelen zijn die je wilt behalen met je SEO. Want alleen dan kun jij een focus bepalen waar je daadwerkelijk geld mee kunt verdienen.

Klik hier om 3 manieren te leren om geld te verdienen met je SEO-verkeer.

Besef je dat SEO een langetermijn marketingkanaal is

Eén van de grootste fouten die je kunt maken wanneer je aan de slag gaat met het verhogen van je online vindbaarheid in de zoekmachines is verwachten dat je binnen no-time een hoge positie te pakken krijgt.

Begrijp mij niet verkeerd: het is zeker mogelijk. Maar over het algemeen is SEO een langetermijn marketingkanaal. Een duurzaam marketing kanaal. Dat betekent dat je voor een periode moet focussen op het verkrijgen van die hoge positie op een bepaald zoekwoord (of meerdere zoekwoorden) voordat je überhaupt resultaten gaat zien.

SEO vergt daarom discipline. Er is geen quick fix. Het is een investering qua tijd.

Maar – SEO kost daarentegen ook geen cent. Het is gratis – én je kunt het volledig zelf. Mits je begrijpt hoe de basis van SEO werkt en welke stappen essentieel zijn voor het verkrijgen van een goede online vindbaarheid. Benieuwd wat SEO voor jou kan opleveren? Boek een gratis gesprek met mij – en ik vertel het je graag!

De conclusie?

Het is een fabel dat je veel organisch verkeer nodig hebt om geld te verdienen met SEO. Wat je wél nodig hebt is focus en discipline om de doelen te behalen en daadwerkelijk omzet te genereren met je online vindbaarheid.

Wacht niet. Het juiste moment bestaat niet.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij