Ik gooi al mijn kennis op mijn website. En daar krijg ik vaak vragen over. Waarom ik alle kennis die ik over de afgelopen 10 jaar heb opgedaan online zet. Want wat is dan nog de meerwaarde van een samenwerking met mij, of het aanschaffen van een SEO-cursus? Ik leg het graag aan je uit.

01. We leven in een kennis maatschappij.

We leven in een kennismaatschappij. We willen alles weten. Alles wat we niet weten Googlen we. Pronto. Want binnen een paar seconden kun je het antwoord hebben op je vraag omdat je alle antwoorden in je broekzak hebt zitten. Bi-zar.

En omdat we weten dat we de antwoorden op alle vragen direct kunnen krijgen stellen we steeds meer vragen aan de zoekmachines. En dat betekent ook dat mijn potentiële klanten vragen stellen aan Google waar mijn aanbod het antwoord op kan zijn. En om autoriteit op te bouwen binnen de zoekmachine in mijn vakgebied moet ik zoveel mogelijk kennis delen op mijn website. Want dat is een graadmeter voor Google om te bepalen welke website dé expert zijn in een bepaald vakgebied.

02. Het is goed voor je SEO.

Door alle vragen die je doelgroep kan stellen over je aanbod, kennis en vakgebied te beantwoorden op je website bouw je autoriteit op. En autoriteit is een belangrijk onderdeel van je SEO, het is namelijk één van de drie pijlers van SEO. Naast autoriteit heb je content en techniek. Door je kennis te delen op je website werk je aan twee van de drie pijlers van SEO. Lekker effectief.

Ter informatie: de pijler techniek gaat vooral over de gebruiksvriendelijkheid van je website. Denk aan de laadtijd en of alles goed functioneert. Dat maakt de ervaring van de gebruikers van je website wel zo fijn. 

Dus. Hoe meer stukjes kennis je deelt op je website – hoe beter het zal gaan met je SEO. Dat is een feit.

03. Je loopt er geen klanten op mis.

Er is een reden waarom veel ondernemers weigeren hun kennis online te zetten. Veel ondernemers zijn bang dat zodra zij al hun kennis open en gratis op hun website zetten in bijvoorbeeld blogs of een e-book zij minder klanten zullen werven. Maar daar ben ik het niet mee eens. En ik durf te zeggen dat dat echt niet waar is.

Want door je kennis gratis te delen trek je juist nieuwe klanten aan. Want wees eerlijk: zou jij iemand inhuren waarvan je nul bewijs hebt wat diegene kan? De kans is zeer klein. Door je kennis te delen kunnen je potentiële klanten zien wat jij kan. Waar je kracht ligt. Waar jij ze mee kunt helpen. Want natuurlijk moet je niet alleen je kennis delen. Maar ook vertellen waarom ze met jou in zee moeten gaan.

Want ook al staat al je kennis op je website – niemand gaat alle blogs uitzoeken en er één volledige cursus van maken. Dat kost veel te veel tijd. En wij mensen zijn hartstikke lui. We willen resultaat. We willen dat ons probleem NU wordt opgelost. En we hebben geen zin in uitgebreide research. Vooral niet als je kunt investeren in de kennis van een expert. Iemand die je probleem veel sneller kan oplossen dan jij het zelf kan. Of de kennis van een expert waarmee jij het in no-time zelf kunt doen. Ik geloof dat je al je kennis online kunt zetten – zonder dat het afbreuk doet aan je sales. Behalve als je je kennis volledig op één pagina zet. Dan ben je slecht bezig, want dan heeft je doelgroep geen enkele reden om in jou te investeren.

Door je kennis op je website te plaatsen maak je je website autoritair. Maak jij jezelf autoritair. Zorg je dat je vragen van je doelgroep beantwoordt. Ben je zichtbaar voor potentiële klanten. Weten nieuwe klanten je te vinden en kun jij nog meer mensen helpen met jouw kennis en ervaring. Wordt je bedrijf nog succesvoller en wordt je omzet steeds hoger.

De conclusie?

Ik zie geen enkele reden om je kennis voor je te houden. Want het levert alleen maar voordelen op.

Mocht je nu denken: ‘dit wil ik ook. Maar waar moet ik beginnen?’. Ik help je graag. Ik bied gratis kennismakingsgesprekken aan waarin ik met je mee kijk naar je vakgebied en je website, en je vertel wat je opties zijn. Want je kunt zelf aan de slag gaan met je SEO, het uitbesteden óf een beetje van beide doen. Het kan allemaal.

Natuurlijk is zo’n belletje met mij gratis en hoef je helemaal niks af te nemen. Ik vertel je graag wat je opties zijn, en wat jij met die informatie doet is natuurlijk helemaal aan jou. 

Wacht niet. Het juiste moment is nu.

De beste manier om te groeien is door te beginnen. Niet door te wachten tot je doelgroep je een keer weet te vinden – want dat gebeurt niet zonder een goede strategie.

Door te investeren in je online vindbaarheid:

  • Claim jij je expert-status in je vakgebied
  • Bouw je aan een duurzaam leadgen kanaal
  • Komen de klanten naar jou toe

Boek hier je call met mij