De verschillen tussen Domain Rating en Domain Authority

Domain Rating en Domain Authority zijn twee factoren die gebruikt worden om de sterkte van het SEO profiel van een website aan te geven. 

Elke website heeft een Domain Rating (DR) en Domain Authority (DA). DR is een getal tussen 0 en 100, berekend door Ahrefs, een veel gebruikte SEO tool. Een hogere DR wijst op een grotere kans om hoog te scoren in de zoekmachines aangezien de zoekmachine de domein als krachtig zal beoordelen. DA is óók een getal tussen 0 en 100, berekend door Moz, dat de algemene sterkte van het backlinkprofiel van een website meet. Een hogere DA wijst op een sterker backlink profiel. 

Uiteindelijk hebben beide metrics hetzelfde doel: het in kaart brengen van de website brede autoriteit van een domein. Aangezien ze van twee verschillende partijen zijn, worden ze iets anders berekend en is het verstandig om beide meetgetallen naast elkaar neer te leggen. 

Domain Rating

Zowel DR als DA zijn belangrijke factoren in SEO

Er zijn veel factoren die bijdragen aan de DR en DA van je website, zoals het aantal backlinks, de kwaliteit van die backlinks, en de leeftijd van je domein. De beste manier om je Domain Rating en je Domain Authority te verbeteren is door een mix aan backlinks te realiseren die zowel voor kwalitatieve als kwantitatieve versterking van het backlinkprofiel zorgen. Voor de kwantitatieve plaatsingen geldt natuurlijk wel ze van een minimaal kwaliteitsniveau moeten zijn voorzien en relevant moeten zijn voor jouw website. 

Je kunt je DR en DA overigens ook verbeteren door regelmatig kwaliteitscontent op je website te publiceren. 

helpdesk medewerker e16010338454741

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen…

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Hoe worden Domain Rating en Domain Authority berekend?

Het zijn beide belangrijke factoren die door SEO experts gebruikt worden om de sterkte van het SEO profiel van een website te meten. Zowel DR als DA zijn gebaseerd op een schaal van 100 punten, waarbij 100 de hoogst mogelijke score is. Hoewel er veel factoren zijn die bijdragen tot de DR en DA van een website, zijn backlinks een van de belangrijkste. 

In het algemeen geldt dat hoe meer backlinks van hoge kwaliteit een website heeft, hoe hoger haar DR en DA zullen zijn. Als je daarom de Domain Rating of Domain Authority van je website wilt verbeteren, is het verbeteren van je backlink profiel een goede start. Er zijn een aantal manieren om dit te doen, zoals gastbloggen, maar ook door andere websites te benaderen en om een link vragen.

lukas blazek mcSDtbWXUZU unsplash 1 scaled

Zorg ervoor dat de basis van je website goed staat

Dit houdt in dat je de on-page informatie op je website zo effectief mogelijk presenteert en ervoor zorgt dat de website snel laadt. Vergeet ook niet dat je site mobielvriendelijk is. Interne links zijn daarnaast belangrijk omdat de zoekmachines zoals Google te helpen bij het crawlen en indexeren van informatie.Tevens zorgt een goede linkstructuur ook voor het doorgeven van de zogenaamde linkjuice wat weer ten goede komt van de website brede autoriteit.

Voer een linkbuilding strategie uit: neem daarvoor contact op met gerenommeerde websites en vraag links. Wees je er wel van bewust dat er gepaste en slechte manieren zijn om dat te doen. Ook linkbuilding is niet altijd even eenvoudig!

Wordt gastblogger: gastbloggen voor betrouwbare websites kan een geweldige aanpak zijn om backlinks te krijgen. Een mogelijkheid is dat je een link naar je eigen website opneemt in je blogartikelen.

Verhoog de DA en DR van je website voor betere SEO resultaten

Wil je DR en DA van je website verhogen? Ranking Masters kan hierbij helpen. Ons team van experts heeft jarenlange ervaring in het helpen van websites om hun SEO rankings te verhogen.

Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe we je kunnen helpen online succes te boeken!

The post De verschillen tussen Domain Rating en Domain Authority appeared first on Ranking Masters.