4 vaak voorkomende technische problemen die je SEO resultaten schaden

Technische SEO houdt verband met de optimalisatie achter de schermen van een website om de zichtbaarheid ervan in zoekmachines te verbeteren. Hoewel er veel verschillende factoren zijn die de ranking van een website kunnen beïnvloeden, kunnen technische problemen tot de meest uitdagende SEO problemen behoren om op te lossen. 

Technische SEO problemen die je rangschikking kunnen schaden

Veel voorkomende technische SEO problemen zijn duplicate content, broken links en crawlfouten. Als deze problemen niet worden opgelost, kunnen ze zoekmachines verhinderen een website goed te indexeren. Lagere rankings, minder bezoekers en minder omzet zijn doorgaans het gevolg. 

Gelukkig zijn er een aantal hulpmiddelen en bronnen die kunnen helpen technische SEO problemen op te sporen en te verhelpen. Door je website regelmatig te controleren en alle gevonden problemen aan te pakken, kun je ervoor te zorgen dat je site zichtbaar en toegankelijk is voor zowel gebruikers als zoekmachines.

Hoge kwaliteit SEO content
Hoge kwaliteit SEO content

Het nalaten je title tags en meta beschrijvingen te optimaliseren 

Een belangrijk aspect van SEO is het optimaliseren van je title tags en meta beschrijvingen. Title tags zijn de tekst die in de zoekmachine resultaten pagina verschijnt als de aanklikbare kop voor een bepaald resultaat en meta beschrijvingen zijn de korte teksten die onder de title tag verschijnen. Beide spelen een vitale rol om gebruikers te helpen je website te vinden en beide kunnen geoptimaliseerd worden om er relevante trefwoorden in op te nemen. 

Ook duplicate content is een van de oorzaken die je SEO resultaten schaadt

Zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, is SEO essentieel om verkeer naar je website te leiden. Door je site voor zoekmachines te optimaliseren kun je ervoor zorgen dat je website door een groter publiek wordt gezien. Een van de meest gemaakte fouten die webmasters in het begin maken is het gebruik van duplicate content.

Wanneer zoekmachines namelijk identieke of sterk gelijkende inhoud op meerdere websites of pagina’s zien, verlagen ze de ranking van de betrokken sites omdat Google twijfelt over welke pagina relevanter is voor de gebruiker. Het gevolg van deze verwarring kan nadelige gevolgen hebben voor de posities. Statistieken zoals de gemiddelde sessieduur kunnen hierdoor namelijk ook worden beïnvloed. Het gebruik van duplicate content zal je SEO resultaten dus doen schaden. Als je hoger in de zoekmachines wilt scoren, is het dus belangrijk om unieke en originele content te gebruiken.

SEO

Foutieve links of zogenaamde broken links

Goede SEO kan het verschil betekenen tussen op de eerste pagina van zoekresultaten verschijnen of ergens op pagina 5 eindigen. Een belangrijke factor bij SEO is het aantal links dat naar een website wijst. Het gaat echter niet alleen om de hoeveelheid links; het gaat ook om de kwaliteit van de links. Het hebben van een groot aantal gebroken links kan je SEO resultaten schaden. 

Dit komt omdat zoekmachines gebroken links zien als een teken dat een website verouderd is en niet goed onderhouden wordt. Als gevolg daarvan worden websites met veel gebroken links vaak bestraft in de rangschikking van zoekmachines. Denk bij gebroken links aan pagina’s die 404 meldingen geven, maar bijvoorbeeld ook afbeeldingen en interne linkverwijzingen kunnen, net als een redirect chain (redirect over redirect), nadelige gevolgen hebben. Ook extern linkverwijzingen die binnenkomen op je domein kunnen schadelijk zijn. 

Goed om dit geheel op continue basis te blijven ‘opschonen’, om zo de algehele gezondheid van de website op een goed niveau te houden. Het is daarom belangrijk om je website regelmatig op gebroken links te controleren en ze zo snel mogelijk te repareren. Als je dat namelijk geregeld doet, helpt dit je website een sterke aanwezigheid in de resultaten van zoekmachines te verzekeren.

helpdesk medewerker e16010338454741

Kom erachter hoe Ranking Masters enorme hoeveelheden verkeer naar jouw website kan krijgen…

  • Linkbuilding – wij realiseren relevante backlinks om jouw website te laten uitgroeien tot een autoriteit.
  • Content – wij schrijven de ultieme content die wordt gedeeld, links krijgt en verkeer aantrekt.
  • Techniek – onze specialisten weten exact hoe ze jouw website moeten optimaliseren voor de Google zoekmachine.

Maak een afspraak

Crawlfouten kunnen leiden tot verlies van verkeer

Crawlfouten kunnen het niet alleen moeilijk maken voor de zoekmachine om je site te indexeren, maar ze kunnen ook leiden tot verlies van verkeer en een lagere ranking in zoekmachines. Zorg ervoor dat je je site regelmatig controleert op gebroken links en omleidingen. Overweeg ook een 301 redirect te gebruiken om zoekmachines naar de juiste pagina te verwijzen als je veranderingen in de URL structuur van je site hebt aangebracht. Door deze stappen te nemen kun je voorkomen dat crawlfouten je SEO resultaten zullen schaden.

LSI Keywords

Performance optimalisatie 

Tot slots is het uiteraard ook van essentieel belang op de website snelheid te optimaliseren. De zoekmachine stelt namelijk de gebruikerservaring voorop en veronderstelt dat snellere websites fijner in het gebruik zijn. 

Wil je hier meer over lezen? Lees dan meer in ons artikel over sitespeed en het belang daarvan.

The post 4 vaak voorkomende technische problemen die je SEO resultaten schaden appeared first on Ranking Masters.